torsdag 25 oktober 2012

Varför ha bil i Stockholm


Bil i Stockholms innerstad är uselt!!! Var ska man göra av den?? Jag har massa att bära, flera flera kassar och tunga är dom också eftersom det är både vin, värmeljus, stora blockljus, servetter, 10 blanddryck, stor dunk saft, inneskor, 4 presenter, kläder, 50 stycken Piggelin-glassar, nycklar och pärm till skolan och mycket mera. Och bärhjälpen är mindre än fyra år så henne är inte att räkna med ...... Jag hittar ingen parkering så bilen står kvar på skolan ...

Jag har bokat en taxi som förhoppningsvis kommer snart!
Apropå bilar, fick ett roligt inlägg av en trogen bloggläsare och vän för någon dag sedan:
"Hello. Inatt drömde jag att vi var ute och åkte bil. Du skulle visa mig ett jättebra glass-ställe. Där fanns din favoritglass - glass med gröna ärtor och någon karamelltopping.. Vi backade oss igenom större delar av fiskarstan hemma i Hudik för det var enklast så sa du :) Mycket underlig dröm... :) Kramar"
Roligt, men hade faktiskt kunnat varit "vi" ..... Jag e usel på allt som heter bilar, men kör om jag måste:-) drömmer ofta själv mardrömmar om bilåkning. Att inte bromsen fungerar, att jag åker runt, runt och inte kommer någon vart osv... Jag hade faktiskt en fin bil när jag bodde i Hudiksvall. En vit, liten, rostig Ford Escort som man alltid fick "choka" för så fort man tryckte in den knappen stannade den,,,, Den läckte in vatten genom taket bak så ofta var det blött i baksätet.... Jag fick ofta parkeringsböter och en gång hände det jag aldrig trodde skulle hända, JAG TAPPADE BORT DEN!

Jag kom ut och skulle åka iväg och den stod inte där, någon hade tagit den....

Jag ringde min vän Micke som fick skjutsa mig och leta runt hela Hudiksvall (är ju inte så stort, men dåå kändes den staden stor...) Vi tänkte att vi måsta hitta "tjuven" ..
Ingen bil, så jag ringde så klart polisen och förklarade att någon tagit min bil. Det var mycket som skulle fixas i och med en stöld...

Tills några dagar senare då jag "hittar den" utanför Apoteket. Där den troligtvis stått ett par dagar eftersom jag hade ju varit där ett par dagar innan...  Inte ens en böteslapp hade jag fått!?
Jag fick ringa polisen och säga att jag har hittat min bil , pinsamt!!
Enda fördelen med min Ford var att den var liten och lätt att fickparkera:-) Jag sålde den för 10.000 kronor men dom pengarna fick jag aldrig se......?!


Nu till något annat- Jag och Julia är redo för klassmiddag och förberedelser med fiskdam, mat, så akta er- snart kommer kökspersonalen:-) med dom gröna örhängena... Hihi


Julias naglar är nymålade och fina. Kunde inte bestämma om det skulle vara ljusrosa eller mörkrosa..



Jane ville vara kvar på fritids så henne möter vi upp där. Sedan kommer nog alla vid 18, pigga, glada, hungriga och på ett fantastiskt partyhumör:-) 20 slutar vi så det gäller att ha ett högt tempo om allt ska hinnas med.... Vi stressar oss igenom även en familjemiddag. Visst e det härligt!

Julia är så söt i sin nya klänning och jag tar min gröna topp och ett par svarta jeans med stövlar, så får det bli.
Oj, måste först kolla i spegeln:-) Det har jag glömt! Tänk att man har koll på det allra mesta utom sig själv ,,,,

KRaam

1 kommentar:

  1. Ha haha ja det var verkligen en underlig dröm men det var så verkligt. Jag skrattade för mig själv när jag vaknade. Du var så övertygande när det gällde att backa genom Fiskarstan. Gröna ärtor har jag aldrig provat på glass men det är gott tydligen, enligt dig. Kram på dig goa Kin

    SvaraRadera