tisdag 24 mars 2015

Så lyckas du med "Brun utan sol" !!


Vill börja med att hälsa alla nya läsare välkomna!


Jag blir alltid glad över att alla kommer med förslag om hur just DU tycker en blogg ska vara. Vad som saknas, vad som kanske är bra, för mycket text, för lite text, för många bilder, för få bilder, mm mm
Utan Er, ingen blogg:-(Våren ÄR tillbaka igen, härligt!!! I morse blev det en timmes promenad i det vackra vädret. Igår var det kallt, regn och faktiskt snö-is på vissa ställen (vägrar ändå att "slippa gå")
Benen, armarna och fötterna är vita nu........


Förut var det "sola solarium" för att bli brun som gällde ... Jag tror att vi blivit mera försiktiga och här kommer några bra tips på vägen :-)

Välj rätt brun utan sol

Drömmer du om fräsch solkysst hud men vill undvika för många timmar i solen?
Lösningen heter brun utan sol och här kommer sex testade produkter. Testvinnaren ger dig en härligt naturlig färg – medan andra ger dig en mindre smickrande grönaktig nyans.


Vintertrött hy kan behöva ett uppsving och vad passar då inte bättre än lite gyllene färg? Brun utan sol-produkter, som ofta förkortas till BUS-produkter, har utvecklats rejält. Från att ge dig en typisk orangeaktig hud till att i dag ge ett mycket mer naturligt resultat. I dag finns en uppsjö av produkter att välja mellan. Så att du kan njuta av den fräscha känsla solbrun hud ger, utan att utsätta dig för farliga UV-strålar.
  – Det är ett fantastiskt bra alternativ till att sola ute eller i solarium. I dag när vi får rapporter om att hudcancer ökar hos unga finns det all anledning att minska antal timmar vi vistas i solen, säger hudterapeuten och hudvårdsexperten Hanna Robinell.

Stora skillnader i resultat och pris

Av de sex produkter vi testar ger krämen från Clarins det bästa resultatet, den är också dryg och lätt att arbeta in i huden och blir därför bäst i test. En fin färg får du också med moussen från L’Oréal. Båda produkterna är lätt färgade för att underlätta appliceringen och ger också en fin färg direkt från start. Priset för produkterna skiljer sig åt en hel del. Från 89 kronor till hela 725 kronor. Den billigaste produkten från Åhléns utses till bästa budgetval. Med den får du en fin färg till ett lågt pris. Den nästa billigaste produkten från KICKS bör du däremot undvika om du inte vill behöva vänta i flera dagar på ett godkänt resultat, innan dess ger den nämligen en grågrön nyans på huden. Dyraste produkten från Sensai är också en besvikelse. Den har en stark och frän lukt och ger ett mycket svagt färgresultat.

Planera och förbered

Att använda BUS med ett bra resultat kräver en del planering. Det är inte många produkter som ger dig det önskade resultatet på en gång och har du bråttom är det lätt att det blir slarvigt och ojämnt.
– Planera ditt användande. Behöver du ha lite färg på huden inför ett specifikt tillfälle kan det vara klokt att starta i god tid. En del produkter ska man jobba upp till önskad färg, den ska användas flera dagar i sträck tills du uppnått önskat resultat, säger Hanna Robinell.

1. Clarins Delicious Self Tanning Cream

Betyg:

Kommentar: Bäst i test
Produktfakta
Typ: Färgad kräm
Används till: Kropp och ansikte
Volym: 125 ml
Cirkapris/100 ml: 316 kr
Övrigt: Innehåller kakaoextrakt och aloe vera
Cirkapris: 395 kr

Omdöme: Clarins produkt är paketerad i en burk. Att applicera direkt från burken kan kännas något ohygieniskt men det har de löst med att skicka med en spatel. Viss risk att denna tappas bort dock eller känns för omständlig för att använda. Den brunfärgade krämen har en lite tjockare konsistens men är ändå lätt att arbeta in i huden och upplevs vara väldigt dryg. Färgen på själva krämen är svagt brunfärgad och lätt att få jämn. Doftar svagt av kakao, något som kanske inte faller alla i smaken. Resultatet blir väldigt fint, den mest naturtrogna solkyssta looken i testet.


Finast färgresultatet i testet
Mycket dryg
Enkel att applicera
Appliceras direkt från burken eller med en spatel
Torkar något långsamt


2. Å Body Care Brun Utan Sol

Betyg:

Kommentar: Bästa budgetval
Produktfakta
Typ: Färgad lotion
Används till: Kropp och ansikte
Volym: 150 ml
Cirkapris/100 ml: 59 kr
Övrigt: Innehåller avokadoolja
Cirkapris: 89 kr

Omdöme: En lätt parfymerad produkt med en angenäm doft. Den brunfärgade, lätt skimrande lotionen gör det lätt att få det jämnt och den är enkel att applicera även för nybörjaren. Får en helt okej färg redan från start. Den upplevs dryg och färgar inte av sig nämnvärt på fingrarna. Torkar relativt snabbt. Ger ett fint resultat med en jämn och naturligt bronsig färg. Viss risk för ett för starkt resultat så tänk på att använda lagom mängd. Som minus kan nämnas att locket blir lite kladdigt och att den typiska BUS-doften anas svagt efter en stund.


Behaglig doft
Lätt att få ett jämnt resultat
Ger en fint gyllenbrun färg

Locket blir lite kladdigt
Möjligen något gulaktig i tonen


3. L’Oréal Paris Sublime Bronze Self-Tanning Golden Mousse

Betyg:

Kommentar: Snabbtorkande
Produktfakta
Typ: Färgad mousse
Används till: Kropp
Volym: 150 ml
Cirkapris/100 ml: 146,60 kr
Övrigt: Skaka före användning
Cirkapris: 220 kr

Omdöme: En lätt färgad och skimrande mousse som är enkel att applicera jämnt på huden. Luktar tyvärr på det typiska BUS-sättet, lite sött och kvalmigt. Torkar väldigt fort, på gränsen till för fort, så det gäller att vara snabb med appliceringen. Färgar inte av sig på fingrarna nämnvärt. Överraskande dryg, det behövs inte mycket för att få ett fint resultat. Snygg färg redan från start i kombination med den snabbtorkande formulan gör den här produkten till ett bra val när du har ont om tid.

Ger en mycket fin och jämn färg
Dryg
Torkar snabbt

Typisk kvalmig BUS-doft
Behöver appliceras snabbt


4. James Read Liquid Tan Medium

Betyg:

Kommentar: Något svårapplicerad
Produktfakta
Typ: Färgad flytande form
Används till: Kropp
Volym: 250 ml
Cirkapris/100 ml: 116 kr
Övrigt: Parfymfri
Cirkapris: 290 kr

Omdöme: En parfymfri produkt, bra för dig som uppskattar det. Den flytande formen på produkten gör den något svårdoserad och risk finns för spill. Det är lätt hänt att det kommer för mycket ur flaskan. Produkten upplevs annars vara mycket dryg. Torkar väldigt snabbt. Ganska stark och inte så smickrande färg från början, så inget du har på om du har kort om tid. Fastnar väldigt lätt på fingrarna och är svårt att få bort. Handskar ska uttryckligen användas, men medföljer inte med produkten. Färgresultatet är lite väl starkt och aningen grågrönt i nyansen första dagarna.


Mycket dryg
Doftar minimalt
Torkar snabbt
Svårt att dosera rätt mängd
Handskar bör användas, fastnar lätt på fingrarna
Färgen drar lite åt det grågröna hållet5. Sensai by Kanebo Silky Bronze Self Tanning

Betyg:

Kommentar: Inget för nybörjaren
Produktfakta
Typ: Genomskinlig gelkräm
Används till: Kropp
Volym: 150 ml
Cirkapris/100 ml: 483 kr
Övrigt: Ska motverka ålderstecken, innehåller aprikosessens
Cirkapris: 725 kr

Omdöme: En gelkräm med en kemisk otrevlig doft som för tankarna till klister. Lite svårt att veta om du får det jämnt under appliceringen, så inte en produkt för den ovane. Enkel att arbeta in i huden och ger en mjuk, silkig och behaglig känsla. Tar dock ett bra tag innan den torkar helt. Lukten upplevs inte vara lika stark under själva appliceringen. Upplevs vara återfuktande och dryg. Färgen är fin, men väldigt svag – en starkare nyans hade varit klart önskvärt. För det krävs många appliceringar. Priset är väldigt högt sett till vad du får.


Lätt att arbeta in i huden
Dryg och återfuktande

Mycket högt pris
Svagt färgresultat och otrevlig doft
Svårt att få jämnt
6. KICKS Self-Tanning Mousse

Betyg:

Kommentar: Ger en grön ton
Produktfakta
Typ: Färgad mousse
Används till: Kropp
Volym: 150 ml
Cirkapris/100 ml: 86 kr
Övrigt: Skaka före användning
Cirkapris: 129 kr

Omdöme: Trevlig doft som påminner om någon slags hårprodukt. Brungråfärgad mousse, ser inte så trevligt ut, lite svår att arbeta in i huden men lätt att veta vart det hamnar. Färgar av sig fort och ordentligt på fingrarna. Torkar fort. Inte särskilt dryg och något svår att ta lite av. Blir lätt kletigt i locket. Färgen blir mycket kraftig och åt det grågröna hållet. Den är dock bättre efter några dagar, men vem vill vänta så länge på ett okej resultat?


Trevlig doft
Torkar ganska snabbt

Ger en något grågrön nyans
Svårt att få bort färgen från fingrarna
Inte särskilt dryg

Så lyckas du med din BUS- smörjning!!

Peela huden först för att få bort döda hudceller och smörj in dig med en vanlig återfuktande lotion. På så sätt förhindrar du att BUS-produkten fastnar på torra områden.
Applicera BUS-produkten på området med jämna cirkulerande rörelser. När du är klar, fukta händerna lite med vatten och jämna ut krämen lite extra över knän, armbågar och fotknölar.
Låt krämen absorberas ordentlig innan du klär på dig. Ett tips är att smörja in dig innan läggdags och sova utan kläder. Men se till så att produkten gått in i huden ordentligt innan du lägger dig, så den inte ”smetas” av på örngott och lakan, då kan det lätt bli flammigt. 
Använd gärna plasthandskar. Det är lätt att krämen annars fastnar i torra nagelband. Har du inga handskar, var supernoga med att tvätta händerna flera gånger och skrubba gärna med en nagelborste.
Ska du ha BUS i ansiktet är det bra att skydda hårfästet och ögonbryn genom att exempelvis applicera en vanlig lite fetare kräm på dessa områden.

1 kommentar:

  1. TACK SÅ MYCKET FÖR BRA INLÄGG, EXAKT VAD JAG BEHÖVDE. MVH MARIA

    SvaraRadera