fredag 10 oktober 2014

Om ögonfransförlängning


Hoppas din fredag börjat bra!! Här skiner äntligen solen efter många dagar med regn o rusk, brrrrr. Jag känner mig på bra humör och jag vaknade själv utan klockan.

Jag har funderat att göra en sak, men har inte riktigt bestämt mig ännu :-) ...

Det måste vara det allra senaste, trendigaste och poppuläraste just nu. Vet inte om det är så i andra städer, men i Stockholm hör jag dagligen någon som funderar, gjort, läst eller är intresserad av att förlänga ögonfransarna .....
Jag har hört många som väl börjat och inte alls kan sluta och jag har även hört personer som tappat nästan alla "sina egna" fransar i och med fransförlängning och aldrig vill göra om det ....

Hur länge håller det? Här kommer lite info !!

Om ögonfransförlängning:

Ögonfransförlängningar har blivit en stor trend på senaste tiden, det blir vanligare för varje år som går och efterfrågan blir större och större. Detta ställer också ett allt högre krav på salongerna som därför tvingas hålla en högre kvalité. Nu för tiden ser därför en ögonfransförlängning väldigt naturlig ut, och sitter också kvar längre än tidigare.
Fransarna sätts på en för en på dina naturliga fransar med ett särskilt lim. En lösögonfrans per riktig ögonfrans. Skulle en lösögonfrans fästas på flera av dina egna bör du säga till och få pengarna tillbaka. Tyvärr är detta vanligt då många salonger är oseriösa och inte har korrekt utbildad personal. Utförs ögonfransförlängningen på detta sätt kan dina egna ögonfransar bli skadade eller lättare falla av. Fransförlängningen blir dessutom inte alls lika snygg och ser inte heller lika naturlig ut eftersom lösögonfransarna blir mer glesa.
Fransarnas livslängd beror på hur länge dina egna fransar sitter kvar och därför varierar också livslängden på ögonfransförlängningen från person till person. Är dina lösögonfransar ordentligt gjorda ramlar dom alltså av när dina naturliga ögonfransar faller bort.
Precis som vanliga hårstrån så växer fransarna och man tappar dem med jämna mellanrum (typ var 6-8 vecka eller så) – och den påklistrade fransen försvinner när den naturliga lossnar.

Vad kostar en ögonfransförlängning?

Priset varierar beroende på vilken salong som utför ögonfransförlängningen och vilket material som används, men hamnar oftast på 500- 1500 kr. En bra fransförlängning tar oftast längre tid och hamnar därför i den övre prisklassen, men betyder också att den är bra utförd och kommer hålla länge. Däremot behöver
Inte en billig ögonfransförlängning vara dålig, men det kan vara svårare att få en garanti på detta.

Vad bör jag tänka på vid en ögonfransförlängning?

Som nämnt tidigare är det mycket viktigt att välja en seriös salong då du både får en garanti för ett bra utfört jobb och om det mot förmodan skulle bli något strul har du rätt till pengarna tillbaka.
Förutom att välja en bra salong bör du också tvätta bort allt smink innan du förlänger ögonfransarna, olja och annat smuts gör att fransarna inte sitter lika bra. Använd inte heller produkter med olja när du tar hand om dina lösögonfransar. Mascara går att använda på ögonfransförlängning om den inte är vattenfast och fri från olja. Undvik också att böja fransarna med en ögonfransböjare, detta kan göra att fransarna lättare lossnar från sitt fäste.
För att få lösögonfransarna att hålla så länge ska du vara försiktig när du tar hand om dina fransar. Undvik t.ex. att gnugga dig i ögonen och sov inte heller med ögonfransarna mot kudden.
 

KRaam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar