måndag 26 januari 2015

Det senaste - Wrapsemlan


Vi bor nära och varje dag förra veckan när jag passerade var det lång kö utanför detta ställe. Nu vet jag orsaken :


VM-konditorn Mattias Ljungberg, till vardags på Tössebageriet, har lanserat lösningen på stöket i att äta en semla när man är på språng. Med crossovern wrapsemla är problemet ett minne blott. 
Mattias Ljungberg, konditor på Tösse och lagkapten i Konditorilandslaget noterade som ett fenomen att nästan ingen äter semlor to-go. Han misstänkte att förklaringen till detta var formatets olämplighet. Nu lanserar han därför wrapsemlan. 
– Semmelwrap är en vanlig semla, samma vikt som en vanlig semla, säger Mattias Ljungberg i podcasten Prata MatSkillnaden är att degen kavlats ut jättetunt, och att den bakas väldigt ljust så den går att rullas ihop, och sedan spritsar vi grädde och mandelmassa i den.
Mattias Ljungbergs wrapsemla finns till försäljning på Tössebageriet, Karlavägen 77. Fettisdagen, den officiella dagen för semlor, infaller i år den 17 februari.


Jag har ingen aning om vad den kostar. Försökte ringa dom för att höra men eftersom de tydligen har massa att göra fick jag stå i telefonkö länge och gav upp ......

KRam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar