onsdag 12 februari 2014

Fläskfilé


Dagens middag! Rätt lätt, snabb och väldigt god (tyckte bara jag….) Jane gillade inte såsen och Julia var inte sugen på fläskfilé just idag   !!??

Fläskfilépanna med paprika och bacon

Fläskfilé med paprika och champinjoner
Mycket enkelt recept på en riktigt god fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon. Dessutom får denna rätt lågt GI om man äter den som den är eller serverar med fullkornsalternativ.

Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 3-4 portioner beroende på storlek på fläskfilé
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:


Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek hälften av skivorna i taget. Stek dem i ca 3 minuter per sida så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Lägg över dem på ett fat.
Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek några minuter.
Häll på crème fraiche, paprikapulver, tomatpuré och chilipeppar och rör om. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt puttra ca 10 minuter. Rör om då och då.
Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då.


En tidig kväll, trött!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar