fredag 21 februari 2014

Facebook


Hur många timmar spenderar du "på Facebook" dagligen ??
Hur många timmar spenderar du "på dina barn" dagligen ??

Tänk om alla vuxna skulle ta hälften av facebooktiden och spenderade på sina barn istället! Tänk vad våra barn skulle bli glada och vad mycket vi skulle få veta om våra barn som vi inte vet ( i tid !!) ….

Sedan kritiseras många barn när de vill sitta med sina Ipad och spel en längre tid! Vilka barn skulle tacka nej till att leka kurragömma, baka eller gå ut och åka pulka med oss istället OM vi vuxna frågade!?

Är det kanske vi vuxna som borde fundera på hur VI kan göra för att våra barn inte längre vill hålla på med sin teknik "hela tiden"
Inget illa med Facebook, men kanske "alla" inte bara barnen bestämmer en dag i veckan. Eller två alternativ tre där man umgås, spelar spel, pratar, fixar middag ihop, går på restaurang, badar tillsammans och har data, Ipad förbud. Jag har svårt att tro om vi vuxna vill, att inte baren ännu hellre skulle vilja !!?


Risk för beroende/EN STUDIE VIDAR
Facebook är vanebildande – 85 procent av deltagarna i studien använder Facebook i sin dagliga rutin. Nästan hälften av användarna uppger i studien att de har svårt att hänga med i vad som händer om de inte besöker Facebook, och en fjärdedel uppger att de dessutom skulle må dåligt om de inte fick logga in regelbundet.

– Facebook skapar ett omedvetet vanebeteende! Majoriteten av de vi frågade loggar in varje gång de startar sin webbläsare. I förlängningen kan detta beteende utvecklas till ett beroende, säger Leif Denti, doktorand i psykologi vid Göteborgs Universitet.

Planera och begränsa din närvaro i sociala medier. Bestäm dig för hur mycket tid du ska lägga ned på sociala medier per dag. Stresshantering handlar om att du behöver ta ett steg tillbaka och fundera på dina prioriteringar och målsättningar, för då tar du kontroll över situationen.

Fundera på vad vänskap är för dig och vilken typ av vänskap du vill prioritera. Handen på hjärtat: Vad är viktigast? Du kanske kommer fram till att det är viktigare att odla några nära vänner/ ringa upp eller varför inte träffa de få nära vänner man har än dina 600 cyber­vänner på Facebook.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar