måndag 11 maj 2015

Äta och dricka men inte sitta stilla !Väldigt många saker VET vi redan, men sen i praktiken kan det vara riktigt svårt ....

Att man måste röra på sig under arbetsdagen är inget nytt! Här kommer några grymma tips på att öka båda cirkulation och ämnesomsättning, dvs ni kan bränna fett medan ni jobbar!

1) Drick vatten och grönt te. Vatten och grönt te är antagligen era främsta vapen för att öka ämnesomsättningen under dagen. Kroppen mår bra av vattenintag av flera anledningar:
  • Kroppens organ fungerar bättre
  • Slaggprodukter sköljs ur kroppen
  • Hår (om vi har något) och hy blir snyggare och muskler och leder får spänst och rörligheten förbättras av regelbundet vattenintag.
  • Mättnadskänsla. När vi dricker vatten blir vi mätta, och sedan, när det är dags för nästa nyttiga måltid, är vi inte superhungriga.
Beroende på kön, vikt, aktivitetsnivå och längd finns det olika uppfattningar om den exakta mängden man ska dricka. Här kommer några sjysta länkar med bra info:

2) Ät lunch i lugn och ro. Många av oss är så stressade att vi trycker i oss lunchen på fem-tio minuter för att sedan fortsätta jobba som galningar! Visste ni att ju mer vi tuggar maten, ju långsammare vi äter, desto fler kalorier bränner vi? Enligt studier av grupper av individer som åt på 9 min respektive 22 min och där det visade sig att den grupp som åt sina måltider långsammare konsumerade 88 kalorier mindre? Så ta det lugnt och verkligen njut av din lunchrast.

3) Fastna ej framför datorn! Oavsett om du jobbar, pluggar, klipper hår, sitt inte stilla längre än 20 min! Sätt på alarmet på din smartphone och se till att stretcha och röra på dig var 20nde minut. När du sitter för länge släpper kroppen lös ett hormon som heter kortisol, som är ett stresshormon som bygger fett. Så upp och rör på er var tjugonde minut!

Källa: D-flex bloggInga kommentarer:

Skicka en kommentar