tisdag 9 september 2014

Dumplings och Ordning


Är du mamma så har du säkert någon gång varit med om dagens ämne: Dåligt samvete (egentligen helt i onödan ....)

Det händer ju ofta att man går omkring och tänker på saker man "borde ta tag i" eller ?!

- Det kan vara allt från att rensa garderoben !!!
- Städa lådor
- Sätta ut barnens urväxta kläder på blocket
- Veckohandla
- Börja pensionspara
- Se över logIn, lösenord mm
- förnya pass
- komma igång med träningen
- börja äta nyttig mat
mm mm mm mm

     5 effektiva tips för att rensa garderoben

  1. Avsätt tid. Se till att du har tillräckligt med tid för att gå igenom din garderob ordentligt och i lugn och ro. Har du väldigt mycket kläder kan det vara bäst att dela upp rensningen på 2-3 olika tillfällen.
  2. Ut med allt. Släng ut alla kläder du ska gå igenom och lägg dem i en stor hög på golvet, på sängen eller annat ställe med gott om plats.
  3. Dela upp i högar. Gå igenom plagg för plagg och placera dem i tre olika högar: 1. Sådant du vet att du vill spara. 2. Sådant du vet att du vill ge bort, sälja eller kasta. 3. Sådant du känner dig osäker på.
  4. Prova kläderna. Du behöver inte prova allt du äger, men om det är några kläder du känner dig det minsta osäker på eller om det är några plagg du inte använt på länge, prova då hur det känns när du väl bär dem. Ofta är det då lätt att avgöra vilken hög som gäller.
  5. Iväg med högarna. Stoppa tillbaka det du vill spara i garderoben. Lägg det du på ett aller annat sätt ska göra dig av med i kassar och försök att få den biten avklarad snarast möjligt. Stuva undan det du känner dig osäker på. Lägg det exempelvis i en flyttkartong och placera den på vinden eller i något annat förvaringsutrymme där du slipper se den dagligen. Vid nästa tillfälle går du igenom kartongen igen och kommer med glädje upptäcka hur lätt det faktiskt går att göra sig av med några fler klädesplagg ur den högen.
NU har jag faktiskt tagit tag i EN för mig "dåligt samvete projekt" ... När jag tittar i dessa två album är allt så fint och orning i början av varje barns liv. Efter de första två åren är det nästan helt tomt !!? Ändå är det lite bättre i barn albumet för barn 1, sen barn 2 blev det liksom inte riktigt av med att skriva datum för första steget, tanden osv :-(  ...


Nu har jag skickat in bilder från 2 år och framåt tills idag. Här ska fyllas på i båda! Gud så roligt att ha kvar!Jag har även köpt två pärmar (ett till varje barn) med massa plastfickor. Ska bli ordning och reda nu !!!! Det gäller bara att "ta tag i grejer"
Jag ska sätta in saker som kan vara roliga att ha kvar. Från skola, dagis, täckningar (slipper de ligga i kökslådan och man ska kasta dom efter några månader.... om ingen frågat efter de innan)
Första skrivstilen, bra berättelser, diplom, några veckobrev mm.

Undra hur länge man känner sig så här motiverad :-)

                                             Dagens lunch blev sushi & dumplings. Så gott!!

Ses sen, KRam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar