måndag 24 juni 2013

Lite fakta ,,,,



Dagen har vi spenderat i stan (Hudiksvall) Lunch med faster Siri o Janne samt mamma och pappa och "alla vi"



& lite shopping innan vi nu e tillbaka utan vidare täckning igen. Skönt med lugnet. Gillar det! Vatten och inga bilar ....

Tjejerna var överlyckliga då de fick köpa en hund och en katt som lät och som man kan gå ut och gå med:-)




Vädret håller i sig och det är sol och runt 20 grader. Vi stannar här "uppe" till den dag vi ser att ovädret e på gång och det är fint i Stockholm. Då drar vi dit .....

Fakta om Glada Hudik ...

Kommunfakta
Mitt i Sverige, efter hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun. Från Stockholm till Hudiksvall med snabbtåg är restiden cirka 2,5 timmar och både Sundsvall och Gävle ligger inom en timmes restid med tåg.
Här bor 37 000 glada hudikbor, varav 15 500 i Hudiksvalls tätort som för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum. I Hudiksvall finns landskapets akutsjukhus och en rad företag som är världsledande inom sina verksamheter. Bromangymansiet, med ett brett urval av program, är en nyligen rustad skola med plats för 1.800 elever.
Kommunen rymmer en storslagen och varierande natur. Här möts människor, hav och land, stad och landsbygd, tradition och innovation, historia och framtid. Här finns skärgården med över hundra öar, långa stränder och vackra fiskelägen för bad, båtliv och fiske.
Kulturen har djupa rötter och gör sig påmind bland annat genom de stolta hälsingegårdarna och den levande musiken. Spår från fiskets storhetstid och träpatronernas dagar hittar du i Hudiksvall, men även restauranger, kaféer, shopping och uteliv för de flesta smaker.


KRaaam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar