söndag 19 januari 2014

Kallt ute= torra händer

Godmorgon!!

Jag tror att det är fler än jag som får torra händer när det är så kallt ute. Jag märker även på barnen att huden på händerna känns "ovanligt" nariga..
Jag har hört att man kan ta matolja och salt och gnida in i händerna. När man sedan sköljer av ska händerna vara supermjuka. Jag ska faktiskt testa detta själv idag!!

SÅ SLIPPER DU TORRA HÄNDER:

GLÖM INTE VANTARNA
Ett par varma vantar skyddar händerna mot den uttorkande kylan när du är utomhus.
SMÖRJ
Se till att alltid ha en handcreme (i nödfall funkar såklart även bodylotions) i väskan. Smörj in efter varje handtvätt! Satsa gärna på en kräm som innehåller E-vitamin, sheasmör eller aloe vera som ska verka extra fuktgivande.
VARNING FÖR VATTEN
Tvätta händerna i ljummet vatten istället för skållhett. Diskar du ofta för hand? På med diskhandskarna!
DUNDERKUR
Vill du få en rivstart på din återfukningsprocess? Börja med att peela händerna med en vanlig kroppsskrubb för att få bort gammal hud. Smörj sedan in händerna ordentligt med favorithandkrämen, och efter det låter du händerna vila i ett par tunna bomullsvantar i någon timme (eller ännu bättre, hela natten!).

SNÅLA MED TVÅLEN
Tvål tvättar inte bara bort fet smuts, utan också hudens egna fett. En riktig fukttjuv med andra ord! Det behövs inte mer än en liten, liten mängd tvål för att händerna ska bli rena.

Nu dansar en av tjejerna och snart den andra också. Jag ska ta en kopp kaffe medan jag väntar utanför  med min kompis som självklart också hänger här tidigt på söndagsmornarna:-)

KRaaaam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar