torsdag 26 juni 2014

Dagen blev full av aktivitet (som vanligt....)


                                                    Dagen i bilder. Ääääntligen fint väder!!! Julia och jag "hängde" med Jane på golfbanan några timmar (efterom Jane så gärna ville det, så stolt över allt hon lär sig- sötis)
Rak arm, kolla på bollen ...... Roligt men ovant att vara så koncentrerad :-) Många timmar om dagen för träning av närspel, putt, utslag, teori och gå på banan! Inte konstigt att man blir trött tidigt på kvällarna efter 7 timmar på golfbanan!

Sedan blev det lite för jobbigt att ha med lillasyster så vi gick på sidan och gick balansgång och köpte klass istället ...... 


                                                         Grönt Kort , Grattis bästa Jane!!


Grönt Kort

Grönt kort är en kurs man går för att få spela golf på banor såväl i Sverige som internationellt. Det finns pay-and-playbanor som godkänner spel utan grönt kort, men för den som vill ha golf som hobby är det gröna kortet i princip ett måste. Alla golfklubbar erbjuder kurser för grönt kort.
Kursen består av flera delmoment. Man lär sig att spela närspel, puttning och långa slag. Man ska spela en övningsbana för att få träna på banan med hjälp av en coach. Man går teorikurs för att lära sig hur reglerna ser ut och vilken etik som gäller på banorna. För att få Grönt kort måste man genomföra en golfrunda med godkänt resultat. Man ska även genomföra ett teoriprov där kunskaperna om reglerna testas.
PutterFör att klara provet är det en fördel om man tränar ordentligt, både på banan och på teorin. De golfklubbar som anordnar kurser för Grönt kort erbjuder också deltagarna övningsspel på sina banor. Man kan även öva på de pay-and-playbanor som finns att tillgå. 
Efter avslutad kurs har man rätt att spela på banor såväl i Sverige som utomlands.

Sedan åkte Julia och jag till stallet. I helgen är det dax för ridläger så vi åkte och tittade på hästarna och önskade vilken Julia skulle få rida lördag och söndag ....Vi avslutade denna härliga dag med en timmes bad i poolen innan middag och en tidig kväll då Julia går sin sista dag någonsin på dagis imorgon!! I höst väntar skolan :- ....


KRaaam på Dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar