söndag 29 september 2013

Recept



Några enkla, goda & snabba (det är viktigt) maträtter var länge sedan !! Här kommer några jag själv ska testa!


Tagliatelle med vitlöksdoftande fläskfilé i senapsås
.                                                                            

500 gram 
240 gram 
10 st 
2 msk 
2 dl 
2 dl 
2 msk 
2 st 
1 msk 

Tillagning

1. Skiva svamp och fräs i matfett. Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant.

2. Pressa över vitlök och lägg i svampen. Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.

3. Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Blanda ner gräslöken i såsen.

Servera på 4 tallrikar med pasta, fläskfilé, sås och fräsch sallad


Lax med romtoppad potatis

Lax med romtoppad potatis .
ca  30min

                                                                                                    


4 skiva(or) 
1 msk 
8 st 

Topping
1 burk(ar) 
4 msk 
0,5 st 

Tillbehör

Tillagning

1. Skär potatisen i halvor och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

2. Stek laxen i smör på båda sidor några minuter per sida, krydda med salt och peppar.

3. Lägg upp lax och potatisen på tallrikar. Gröp ur lite av toppen på potatisen och klicka i rom, crème fraiche och dill. Krydda med svartpeppar och strö över lite rödlök.







200 gram                           
1 dl  
400 gram  
200 gram  
1 msk  
200 gram                           
4 port  
 

Tillagning

1. Värm Crème Bonjour och mjölk i en kastrull. Tillsätt mjölk till önskad konsistens.

2. Häll av spadet från Låt kronärtskockorna och skär dem i halvor. Halvera tomaterna och lägg ner båda i grytan och låt koka upp. Smaka av med citronsaft och lägg ner de skalade räkorna. Klipp över persiljan och servera till nykokt pasta.


KRaaam 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar