Lussebullar
4,5 dl mjölk, (3 %)50 g jäst
4 dl strösocker
19 dl vetemjöl, 1140 g
1 burk kesella, (250 g, 10 %)
1 st ägg
150 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
1 g saffran, (2 påsar)
Tillagning
1. Värm 2 1/2 dl mjölk till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt 1 1/2 dl socker och 6 dl mjöl och arbeta till en smidig deg, ca 5 min i matberedaren eller hushållsassistenten eller 10 min för hand. Täck degen med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 min.
2. Tillsätt 2 dl rumsvarm mjölk, 2 1/2 dl socker, 13 dl mjöl (spara lite till utbakningen), kesella, ägg, smör, salt och saffran till den förjästa degen. Arbeta degen ca 10 min i maskin eller 15 min för hand.
3. Täck degen med bakduk och låt jäsa ytterligare ca 30 min. Baka ut degen enligt respektive recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar