I dag är det kallt igen,,, rått ute och regn på morgonen. Endast några grader (tror det är 6 grader) men absolut ingen sol så det är alldeles för kallt!
Jag sitter och försöker koncentrera mig .... jag har massa bra idéer (stavas det så?) men att sedan få ner det på pappret:-) ....
Vädret påverkar vår hälsa. Många får ont i
huvudet när det är åska i luften eller innan ett lågtryck och hjärtsjuka
blir sämre när det blir värmebölja.
Långa perioder med dåligt väder gör generellt att fler personer än
vanligt drabbas av nedstämdhet, medan behagligt väder med lagom mycket
solsken gör att folk mår bra. Men temperaturen och
lufttrycksförändringar kan dessutom påverka människokroppen så att man
kan känna av vissa krämpor eller må dåligt på annat sätt. - Kallt och fuktigt väder kan göra att man känner av ledbesvär, migrän påverkas av lufttrycksförändringar och förkylning drabbas man lättare av vid kallt väder, både på grund av att immunsystemet fungerar sämre och att slemhinnorna blir torra, berättar Kerstin Wendt, meteorolog på SMHI.
Hur vårt välmående påverkas av vädret kan förklaras med hjälp av biometeorologi, eller biologiskt väder, en sammansättning av vetenskaper som meteorologi, medicin och biologi.
I Sverige har vädrets påverkan på hälsan inte studerats i så stor utsträckning, men i många andra länder, som exempelvis Australien, Japan, England, Frankrike och framför allt i Tyskland är intresset stort för vädrets hälsopåverkan.
- I varenda tysk tidning kan du dagligen läsa om hur det aktuella vädret påverkar hälsan och vad det är för krämpor och sjukdomar som man kan känna av, berättar Kerstin Wendt.
Tyska studier visar att 60 procent av befolkningen känner sig påverkade av vädret på ett eller annat sätt. Det kan handla om sömnbesvär, nedstämdhet, förkylningar, huvudvärk, ledbesvär och migrän.
Kanske lite tips?!
Tänk positivt, titta på härliga sommarbilder och frisk luft tror jag på:-) ... Här några midsommarbilder:
Så, nu känns det lite bättre! Kraam
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar