onsdag 31 oktober 2012

Rosa Bandet-Galan



Finns inga ord! Lyssnar nu på Sonja Aldén medans tårarna inte kan sluta rinna.. Kollar Rosabandet- galan på 3:an. Jag hade aldrig klarat av sitta där på plats! Barn som förlorar en förälder och är så liten. En pappa som måste klara av att fortsätta leva vidare för sina tre söners skull ... Och mycket mycket mera. FY, jag har sagt det förut och säger det igen LIVET ÄR ORÄTTVIST !!!



Vi ses i morgon, Stor Kram

Ont i huvudet och massa go-bilder:-)!


I dag lyser solen och det är en kall dag här i Stockholm. Mitt huvud värker av någon anledning ....  Jag tar ett par Alvedon så brukar det försvinna! Utanför mitt fönster sitter en bostadslös dam och spelar på sitt dragspel som vanligt och de dagar man inte är på topp kan det kännas jobbigt med detta spelande. Hon vill gärna ha pengar. Jag har gett henne macka, bulle, godis och lite annat några gånger, men några pengar får hon inte. Hon sitter nära Systembolaget och vad gör hon med de pengar hon får under dagen tro ..... Inte tror jag hon köper mat i alla fall ... För då skulle hon självklart få några kronor varje gång man går förbi!


Här hemma är lite svårt att koncentrera sig på plugget idag. Rörgubbar, elektriker och några "pollacker" (stavas det så?) springer runt. Vi håller på att byta ut vårat mysiga badkar som inte längre funkar ...

Jag försöker samtidigt få ihop alla inbjudningskort till Julias kalas som vi ska ha nästa helg då hon fyller 4 år .... REDAN! Fy, kan inte tiden bara stanna en liiiiiten stund. Det är så mycket lättare nu och fortfarande mysigt men det är något särskilt med bebisar!?



ÅÅÅ vad Jane e saknad! Hon har det så roligt och då går det ju lite bättre att vara ifrån henne... Just nu är en riktigt ret och skvaller, gnäll-period dom emellan så det är nog supernyttigt att de får vara ifrån varandra ett tag:-)!





Deras mysiga knubbiga lår, goa doft, gulliga gurgel. Man kan ju bara titta och lukta och gosa huur länge som helst.


Kram så länge

tisdag 30 oktober 2012

Premiär


När hjärnan fått arbetat ovanligt mycket är det skönt att komma ut även om det regnar:-)....

Efter hämtning av två busiga barn (Julia & hennes kompis Ella) gick jag hem och bakade "LCHF Pizza muffins" som såg väldigt goda ut men smakade inget vidare .... men då vet jag det´!


Jag är ute efter något enkelt att göra som man kan frysa in och ta fram som och lite "matigare", eller då man dricker lite vin och vill ha något att äta, men inte mat .... Jag provar mig fram. Dessa hade varit toppen eftersom receptet var enkelt och de "såg"goda ut;-)




I kväll ska jag bänka mig i tv-soffan och kolla in Småstadsdrottningar som har premiär på 3:an klockan 21.00.
Jag följer typ inget tv-program (förutom Solsidan) så jag hoppas detta kan bli något .....

I första programmet får vi även se många av mina närmaste vänner! Så det vore dumt att missa:-)!
Johanna Toftby, Annika Duckmark, Ankie Bagger, Terece Almering, Tanja Fylking. Skoj! Varför blir jag närvös?



image


SMÅSTADSDROTTNINGAR !!!!!





En tanke !



En ny stjärna har tydligen fötts .... Hon heter Natali och svalt en gaffel ,,,


Här i Stockholm är det blåsigt, det regnar för fullt och det är en perfekt "pluggdag":-) Fick en bild från Jane igår och i Hudiksvall ser det ut så här:






Vill avslutningsvis skicka en varm kram och tanke till hela USA / Canada!! Vad mer kan man göra?!


måndag 29 oktober 2012

Varför sa du inte det?


Tiden går fort när man har roligt:-) ...

Jag har suttit hemma och läst, lyssnat och skrivit.  Vilken fantastisk inspererande, intressant och givande utbildning jag har börjat!

I dag vågar jag inte "ta in mera" Det får vänta till imorgon:-) Allt jag hör, läser och ser vet jag redan.. Men jag glömmer bort, lär mig tänka på ett lite annorlunda sätt och här kommer ett litet utdrag ur den bok jag börjat läsa idag:

Vem är du? Jag menar, verkligen du?
När tittade du på dig själv i din inre spegel senast?
Vad såg du? Kände du igen dig själv?
Blev du glad? Kände du någon saknad?
Om allt var möjligt- vad skulle du vilja se nästa gång du tittar i spegeln? 


Här en annan bra sak: Vad lyssnar vi till?
7% av ord som sägs
38% av tonfallet
55% av kroppsspråket
Visst e det otroligt spännande!?
Alltså spelar det väldigt liten roll vad du säger- det är HUR du säger det och på vilket sätt din kropp sänder ut ditt budskap som avgör hur du uppfattas ....


Detta står även i den intressanta bok jag läser som heter: Kommunikation och Motivation i möten och samtal.
Detta handlar om manligt och kvinnligt:-) ....

En historia om mannen och kvinnan som var ute och körde bil.
Kvinnan börjarde bli lite kaffesugen så hon sa till mannen:
"Ooooh vilket trevligt café som ligger där framme vid kullen"
Mannen svarade " Ja, det ser jättetrevligt ut" - och körde förbi.
Varvid kvinnan sa "Varför stannade du inte, jag var ju kaffesugen"
Mannen svarar: "Ville du ha kaffe? Varför sa du inte det?" 

-Lite roligt var det ju´!?




Det är så intressant, jag skulle gärna suttit längre men dagen har bara x antal timmar och man har ju annat att göra också :-) om man säger så....

Du kan gå in HÄR och läsa mera om Hälsoakademin Europa AB!


Nu ska Julia hämtas på förskolan, vi ska ta bussen till några vänner, Hörs senare
Kraaam













Dax!


Godmorgon

Nu kör vi igång på allvar!


Önskar dig en bra måndag!

söndag 28 oktober 2012

Middag på tu man hand med levande ljus ....


En mysig middag med levande ljus på restaurang. Blev favoriten kyckling & ris och efterrätt friterad banan med glass.





Kraaam

Härlig dag med korvgrillning:-)


Efter tre timmar i parken känner man sig nöjd att bara vara inne i värmen. Kylan har verkligen kommit. Är det vinter nu? eller hur länge är det höst?
Så himla fint med alla löv och färger! Ser nästan ut som ett vykort men det var klockan 10.00 när vi var på väg till vår kära Humlegårdens Lekpark


                             
                                            Vi har byggt sandkakor, åkt rutchkana och grillat korv ....



Jane har följt med mormor & morfar upp till Hälsingland till vår "stuga" några dagar eftersom dom har Höstlov till veckan. Hon vill komma ifrån lillasyster och få vara ensam och få 100 % uppmärksamhet och få lugn och ro utan en jobbig lillasyster (och mamma kanske.....)
De har planerat både ett lekpalats och badhus och kommer säkert ha det toppenbra!!! Jag Saknar henne redan:-)

Själv måste jag plugga i veckan!!!

Kram så hörs vi senare hoppas jag! Hoppas du har en lugn, skön Söndag utan några måsten!


lördag 27 oktober 2012

Liiiiitet kalas


Haft en mysig dag och kväll i trevligt sällskap och då får man verkligen passa på ...!

Mina föräldrar kom hem sent igår till oss efter två veckor i Tunisien. Och idag har vi haft ett liiiiitet kalas med lite mys o tårta och även ett glas champagne blev det:-) De sista gick nästan nyss hem:-)





Jag fick många fina presenter och en väldigt efterlängtad sak var ju just denna !!! Oj så jag har saknat sedan min andra gått sönder. Hur kan man klara sig utan!!?


Av min bästa familj fick jag en ny dator (bild visade jag igår...) idag lyckas jag till och med lägga in några fler bilder. Så det går åt rätt håll. OJ vilken skillnad, vad snabbt allt går. Bara att skriva, hitta bilder och få upp en sida på internet. Jag kommer få så mycket tid över om det plötsligt ska gå så här fort att blogga:-)
En helt lagomt stor dator som inte ens lägger av så fort sladden åker ur den och alla bokstäver och siffror sitter på sin plats. Härligt!!


Kram så länge

fredag 26 oktober 2012


Det blir ett kort inlägg ikväll eftersom jag inte riktigt vet hur man gör ... ska försöka få till EN bild i alla fall:-) ....



Och DU, Tack !! Kraaam

Tack!!


Den allra bästa presenten man kan få är väl att bli ihågkommen!? 

Tack SNÄLLA ni som ringt, smsat, och skrivit på Facebook, jag blir så rörd och det värmer verkligen i hjärtat! Tänk vad telefon och dator kan få en att känna sig sedd och uppvaktad. Hur var det förut???





En lugn och mysig morgon med en härlig frukost på sängen:-) Jag hade sagt på skola & dagis att vi kom lite senare idag .....  berättade inte varför men det har Julia redan berättat för både hela skolan och dagis redan:-)


Kraam och Tack för att du finns

torsdag 25 oktober 2012

Klassmiddag


Vi kom hem efter 21 och barnen var trötta men väldigt nöjda. Vi tog bilen som fått stått parkerad på samma ställe några dagar. Det vräkte ner (denna gång SNÖ!) Härligt!
En mysig kväll med många glada barn och föräldrar på skolan! Jag har bestämt att aldrig börja arbeta i ett kök...
Tillslut när man springer fram och tillbaka, letar skedar, koppar, plockar och diskar och man hittar något skräp blir det att man istället för att leta en papperskorg kasta det på golvet .....?

Alla tog med lite mat var, det var en lyckad blandning av parmaskinka, pesto, bröd, oliver, lasagne, köttbullar, korv, pasta, spenat paj, pizza, mozzarella, och massa goda efterätter !! Mums, synd man inte kunde sitta och njuta av den härliga maten!

Det var både vinlotteri och magdans:-) och självklart fiskdamm .... 
Och pengarna som vi får in under kvällen (som på vinlotteri, 100 kr för att få"komma" per familj går självklart till klasskassan!







Så här står det i min mobiltelefon på dessa två snyggingar: Ruths mamma, Fannys mamma. Tillslut tror man dom heter så :-)


Här Charlies mamma och Emilias mamma ..... och här nedan har vi proffsiga klassföräldrarna där en fattas för "hon" tar kortet, men var e alla "gubbar". Det ska ju vara fyra såna också!? Kanske de står i köket ......



Stor Kram och Sov Gott

Varför ha bil i Stockholm


Bil i Stockholms innerstad är uselt!!! Var ska man göra av den?? Jag har massa att bära, flera flera kassar och tunga är dom också eftersom det är både vin, värmeljus, stora blockljus, servetter, 10 blanddryck, stor dunk saft, inneskor, 4 presenter, kläder, 50 stycken Piggelin-glassar, nycklar och pärm till skolan och mycket mera. Och bärhjälpen är mindre än fyra år så henne är inte att räkna med ...... Jag hittar ingen parkering så bilen står kvar på skolan ...

Jag har bokat en taxi som förhoppningsvis kommer snart!
Apropå bilar, fick ett roligt inlägg av en trogen bloggläsare och vän för någon dag sedan:
"Hello. Inatt drömde jag att vi var ute och åkte bil. Du skulle visa mig ett jättebra glass-ställe. Där fanns din favoritglass - glass med gröna ärtor och någon karamelltopping.. Vi backade oss igenom större delar av fiskarstan hemma i Hudik för det var enklast så sa du :) Mycket underlig dröm... :) Kramar"
Roligt, men hade faktiskt kunnat varit "vi" ..... Jag e usel på allt som heter bilar, men kör om jag måste:-) drömmer ofta själv mardrömmar om bilåkning. Att inte bromsen fungerar, att jag åker runt, runt och inte kommer någon vart osv... Jag hade faktiskt en fin bil när jag bodde i Hudiksvall. En vit, liten, rostig Ford Escort som man alltid fick "choka" för så fort man tryckte in den knappen stannade den,,,, Den läckte in vatten genom taket bak så ofta var det blött i baksätet.... Jag fick ofta parkeringsböter och en gång hände det jag aldrig trodde skulle hända, JAG TAPPADE BORT DEN!

Jag kom ut och skulle åka iväg och den stod inte där, någon hade tagit den....

Jag ringde min vän Micke som fick skjutsa mig och leta runt hela Hudiksvall (är ju inte så stort, men dåå kändes den staden stor...) Vi tänkte att vi måsta hitta "tjuven" ..
Ingen bil, så jag ringde så klart polisen och förklarade att någon tagit min bil. Det var mycket som skulle fixas i och med en stöld...

Tills några dagar senare då jag "hittar den" utanför Apoteket. Där den troligtvis stått ett par dagar eftersom jag hade ju varit där ett par dagar innan...  Inte ens en böteslapp hade jag fått!?
Jag fick ringa polisen och säga att jag har hittat min bil , pinsamt!!
Enda fördelen med min Ford var att den var liten och lätt att fickparkera:-) Jag sålde den för 10.000 kronor men dom pengarna fick jag aldrig se......?!


Nu till något annat- Jag och Julia är redo för klassmiddag och förberedelser med fiskdam, mat, så akta er- snart kommer kökspersonalen:-) med dom gröna örhängena... Hihi


Julias naglar är nymålade och fina. Kunde inte bestämma om det skulle vara ljusrosa eller mörkrosa..



Jane ville vara kvar på fritids så henne möter vi upp där. Sedan kommer nog alla vid 18, pigga, glada, hungriga och på ett fantastiskt partyhumör:-) 20 slutar vi så det gäller att ha ett högt tempo om allt ska hinnas med.... Vi stressar oss igenom även en familjemiddag. Visst e det härligt!

Julia är så söt i sin nya klänning och jag tar min gröna topp och ett par svarta jeans med stövlar, så får det bli.
Oj, måste först kolla i spegeln:-) Det har jag glömt! Tänk att man har koll på det allra mesta utom sig själv ,,,,

KRaam

Kall morgon och klassmiddag!


Natten var Ok, många ben och fötter som inte var på sin plats om man säger så .... Ovant! Barnen brukar sova i sina egna sängar men jag och dom tycker det är mysigt ibland när vi är ensamma att få ligga tre i samma säng. Tätt, tätt (ibland för tätt) och få mysa och höra på varandras snusningar när man vaknar till på natten!

Morgonen var kall!! Nu är det bara 1 grad men solen är framme. Varma skor, krage och vantar har fått kommit fram ....



Julia och jag tog bussen efter vi lämnat Jane på skolan. Barn är så härliga! I morse sa Jane:
- Mamma, jag längtar tills du fyller år för du kommer bli suuperglad. Du kommer få något du önskat dig och jag hoppas vi kommer få låna "den" ibland! Jag kommer inte säga vad det är .....
Nää, vad bra, spännande säger jag!
Då säger Julia som snart fyller 4 år:
-Mamma, vi kommer aldrig säga, men det är ingen dator i alla fall .............

Vad kan man göra om inte "LE" !!!

I eftermiddag ska vi vara på plats i skolan klockan 17 för att förbereda inför skolans klassmiddag. Det kommer bli 50 barn och 45 vuxna. Roligt!

Klä på dig och ut i det friska härligt kalla vädret, det ska jag!

Kraam





onsdag 24 oktober 2012

Romantiskt nattlinne ...


En kort, intensiv och mysig timme i trevligt sällskap! Butiken ligger runt hörnet och jag har inte ens sett den!? Fy, jag e verkligen inte uppmärksam ..... Nu vet jag var jag kan gå och köpa underkläder i fortsättningen. Till och med kan man boka personlig shopping så man får exakt rätt storlek och form på de kläder man vill köpa:-)




Ägarna (Peter och Ida)  till butiken Feminint som ligger på Sibyllegatan 14. Värt ett besök, inte bara super fina underkläder utan även doftljus, tvålar, oljor, doftpåsar, söta necessärer och mycket mera!






Annika och jag försökte tränga oss och ta lite bilder men det var inte det lättaste. Butiken e inte stor.. men ändå massa saker, i två plan dessutom.


På väg hem fick vi en fin goodiebag med lite smått o gått:-) ....  trosor som "håller in"  handkräm, chokladkaka (som snart e slut) och ett romantiskt nattlinne som jag ska använda inatt då jag kryper ner mellan mina två prinsessor:-)




Hemma hade det gått så bra och det var nästan så det inte blev roligt när mamma kom hem igen.... och vi kommer absolut att träffa Jennelie flera gånger!!




                                                                               Sov Gott och Tack för idag