söndag 30 september 2012

Tomten och lite till ...



Söndag kvällar är oftast en planering för kommande vecka! Läsa schoolsoft och dagis veckobrev med planer för kommande vecka. Utflykter, aktiviteter, tider, matlistor, gymnastikkläder, kompisar som ska komma, egna aktiviteter och jobb. Har köpt en ny almanacka som ligger framme i köket och den fyller jag på. HUR klarar man sig utan och hur kommer man ihåg allt !!? Och tänk dom som har 4 eller fler barn,,,, hur gör dom? Bra gjort !!!

Julias hår blev så fint och hon känner sig glad, stolt och nöjd och det är det allra viktigaste! Skulle hon inte vilja ha sina flätor skulle hon självklart slippa!! Jag tycker hon är minst lika fin utan men det är mycket mycket enklare när hon har sina flätor ..... Utseendet är inte viktigt och det försöker jag berätta så fort jag får tillfälle. Desto viktigare att försöka få barnen trygga, få de att förstå att alla e olika och vi duger som vi är, bygga upp en inre säkerhet och tycker jag man e snygg:-)! men det är inte det enklaste i dagens samhälle och heller inte i denna stadsdel .....  men man har en skyldighet att försöka så gott man kan! Mer kan man inte göra ....


                                                            På väg hem från dansskolan idag såg det ut så här:

Vi mötte även två ridande poliser mitt på gatan. ÅÅvad jag saknar hästar och rida !!!!! Måste ta bussen någon dag till ridskolan bara för att få lukta lite.... finns det något bättre än "snosa i mular" ... ja bebisandedräkt o gos men ingenting annat!



  
                                                     
   
Jag och Tomten när jag var liten .... Min fina, snälla, busiga, mini mini vän (han var 98cm i mankhöjd....) som jag fortfarande kan drömma om. Livet e konstigt!





Syns i morgon hoppas jag !!!!










Godmorgon, Grattis och Seanfrika:-)


Godmorgon !!!



Idag finns massa att fira. Börjar självklart med min fina vän Ankie som fyller år idag, Hipp Hipp Hurra!!  Hon är dessutom utomlands just nu med min sambo ..... De jobbar ihop ibland så jag hoppas han sjunger för henne vid frukost:-) ....!


Vi firar även att det är Söndag, härligt! Älskar söndagar (också...) dels för vi fick en liiiiten sovmorgon (08.00) och att jag känner mig pigg, glad och barnen är lugna! Haft en bra natt, var lite orolig efter gårdagens strömavbrott då vi fick sitta i mörkret med massa ljus rätt länge innan jag var tvungen att ringa efter grannarna ....  Det funkade när vi har 02an på Off vilket innebär att vi inte har någon belysning i badrum o hall (måsta blivit något när barnen badade ?? och säkringen gick..) trodde ett tag att Janes kompis skulle vilja gå hem då hon tyckte det blev lite läskigt ....  men det gick bra och de somnade så bra ihop!

            I dag efter dansen ska Julias hår flätas igen. Jag tog ut flätorna igår, tvättade, kammade ...



.. medan hon fick titta på sin "numera favoritfilm" som hon bytt ut från Lotta på Bråkmakargatan till "Seanfrika" ....!? Lite mycket fula ord så det blir en del framspolningar ......




lördag 29 september 2012

Middag o klockan 07.00 .....



Kvällens middag bestod av pasta. Med köttfärssås eller fläskfilé (bara att välja...) Lika bra så alla blir nöjda:-)


Min lilla skrutt har varit på 4års kalas. Sötnos! Hon fick åka cykel med en mamma o pappa till en dagiskompis som hämtade upp henne hos oss.. SÅ snällt!! Själva resan dit och hem var roligare än själva festen tydligen, det var hennes första riktiga cykeltur där bak....  hmmm


                                                         Hur kan man älska sina barn så mycket!?????




Här har dansat och sjungit så det känns i mina öron som jag varit på värsta konserten ... var tvungen att ta ett glas vin och sen blev de bättre som tur var :-) Glömde igår att det var fredag och därför blev det inget skönhets fredags tips .... Mina tankar var någon annan stans igår men här kommer ett :


        Hi Hi  Sov Gott mina vänner och tack för idag:-)! Hoppas få sova längre än till 7 imorgon !!

Mina två killar .....


                             Min frånvaro idag beror på följande, och inget annat... Hi Hi

        
Nu e jag o barnen ensamma igen några dagar så det gäller att ha aktiviteter, och med barn hinner man aldrig ha långtråkigt ....Hi hi


 Mina två killar! (min gudson Alexis och min gudson Justin) båda hemma hos oss samtidigt inte illa!

Jane, Filippa och Laura-Maria och snart kommer Emilia som ska sova här inatt ... Mysigt med massa barn!! Men det tar sin lilla tid även om de stora sköter sig helt själva och leker super bra, det är liiite värre med de "små...." :-)


fredag 28 september 2012

Då var fredagen över ....





Det regnade hela vår bilresa upp till Hudiksvall. Begravningen gick bra men det var så klart jobbigt och sorgligt!

Vädret var bättre när vi åkte hem några timmar senare. Laddade upp med lite kaffe, bullar och godis...  

Väl hemma gick vi upp till vår kära granne som fyllde år och firade pension (vi hade tackat ja för länge sen så vi fick väl gå dit en stund... ) Så om man säger så här: Det var många Östermalms damer där:-) och alla hade så klart inneskor på sig, funkar det i "våningar" på Östermalm:-) Och man får ju ta seden dit man kommer:-) ..... hi hi


 Nu e jag trött, ska snart lägga mig. I morgon ska jag ha min vän Annikas lilla kille Justin här (min gudson) hela dagen eftersom hon ska jobba. Ska bli mysigt. Samtidigt ska Julia på kalas och Jane ska ha en kompis här som ska sova över, Paula och hennes barn kommer också över, men annars blir det lugnt:-)  ....

SOV gott Och Tack för Idag!

Snygga kläder och en sorgsen dag ....

  

Det blev inget med Julias hår igår ... hon ville inte och då vågade jag inte chansa när jag bestämt en tid då jag skulle iväg:-) Vi får göra det i lugn och ro i helgen i stället!
Det blev den allra enklaste håruppsättning man kan tänka sig. Jag älskar den eftersom man behöver varken tvätta eller kamma håret .... Jag kör lika idag:-)





Vi hade en mysig mingel stund tillsammans jag och min vän Ankie igår! Hon var så snygg i håret, fast jag blev först chockad!
Butiken vi var till heter Idyll Interiör. Och vill du kika in på deras hemsida kan du göra det HÄR !! Massa fin inredning, smycken och kläder. Här några favoriter som jag hittade....







Men enda jag handlade var en härlig strandklänning/tunika som passar perfekt nu i vinter:-) hi hi

 
Nu till något tråkigare:
I dag är en dag med blandade känslor. Vi kommer att ta bilen till Hudiksvall över dagen för att gå på en begravning:-(   Vi kommer sitta i bilen typ 6-7 timmar och åka nästan 70 mil, men det känns ändå rätt i hjärtat att vi gör det! Känns ändå något bättre när det är någon som fått levt ett långt liv och varit så pigg hela tiden. Vår närmaste fina, snälla, omtänksamma, glada, gamla granne i vår stuga har lämnat oss alla men jag är säker på att han har det bra just nu!
Född: 1924-05-02 Död: 2012-08-31

Vila i Frid!!  



torsdag 27 september 2012

Ankie Bagger och Adam Tensta ...



Igår när jag skulle gå sa Julia som snart fyller 4 år:
-Mamma du ska alltid gå iväg!
Jag som nästan aldrig går utanför dörren efter klockan 19 på kvällen längre ... Kanske det händer en gång i månaden, medan hennes pappa är borta typ 10 dygn per månad och säger eller tycker hon minsann ingenting .... i och för sig jobbar han men det vet ju inte hon. Det gjorde jag också igår (sa jag) ... Så nu får vi se vad hon säger ikväll då jag tänkt följa med min vän Ankie Bagger (Som blivit brunett efter jag vet inte hur länge....) Jag tror inte jag sett henne i annat än blond. Modigt!! Brrr, där e jag feg! Vi ska på ett mingel på Mariatorget i en fin klädbutik.




Jag måste dock vara hemma strax innan 20 eftersom Alban ska iväg och spela in en ny video med Adam Tensta ....



Återkommer senare, nu ska jag försöka hinna fixa Julias hår och du vet som jag berättat innan att det tar sin lilla tid. Det kan ta allt från 30 minuter till 4 timmar beroende på "dags-humöret:-)" Det är bara att hoppas .....

Hörs senare

Örhängen


Det har blivit lite bra affärer idag och en snabbfika på Mocco med en god vän. En "mormor" köpte min rosa Didriksonjacka i strl 90 samt ett par fodrade gummistövlar i strl 24 som jag lade ut på Blocket igår. Jag tror Blocket ligger högre nu än Tradera. Vem vill vänta 10 dagar på regnskor när det regnar, eller en varm jacka när man behövde den typ igår .... Bra rubrik och fina bilder och med ett inte för högt pris så brukar det gå snabbt! Varför köpa nytt när det finns lika fina saker till halva priset OCH man vet ju att nästa år behövs nytt igen ....... Vi får även tänka  lite på miljön:-)!

Tänk imorgon är det helg igen! Jag hinner inte med livet .... Om man tänker tillbaka bara 5 år vad fort det gick, och tänk 5 år till .....  Då har jag en "tonåring", jobbar som stress- och arbetsterapeut och förhoppningsvis lever jag!

Min utbildning börjar om mindre än fyra veckor och sedan blir det plugga i ett år med tentor, praktik mm. Jag kommer dela med mig här så klart och jag hoppas vi kan hjälpas åt att stressa mindre:-)...


Nu till gårdagens kväll. Vi var på Undici klockan 19. Jag tycker det är mycket trevligare att gå ut mitt i veckan. Man kan i alla fall lura sig själv lite och göra även vardagarna lite roligare, varför vänta till helgen!
Vi satt och pratade, skrattade och träffade många människor. Goda campari drinkar med lite för lite plockmat..




                                                                          Gillar mina nya örhängen:




Kraam




onsdag 26 september 2012

Jag blir så jäkla glad!


Jag blir så jäkla glad, Vad många härliga bloggkompisar det finns där ute !!! Det känns till och med viktigare att nämna några istället för att visa bilder ifrån vår trevliga Italienska afton på Undici, de ni!

Först en supermysig tjej/Lina som var med i kväll! Hon bloggar för allt för föräldrar och hennes blogg kan du läsa HÄR och hon har till och med hunnit få ut lite bilder:-) .... OCH om hon inte vet det själv än eftersom hon gick hem innan Annelie och mig så har hon vunnit en resa till Frankrike ...  Hon är flygvärdinna och har en liten son på två år.
Annelie har bloggat snart sex år och är från samma ställe i Norrland som mig men bor sedan länge här i Stockholm. Hon jobbar med heminredning via homeparty för Living room så OM du vill komma på ett eller kanske vill ha något själv så hör av dig. Jag ska ha ett "homeparty" i mitten av November och du är självklart välkommen!!!

                                            Ok, en bild på oss tre bjuder jag på från kvällen


Sedan en annan tjej jag måste få nämna är Natasha, mer känd som Lady Dahmer. Hennes blogg är så otroligt häftigt ärlig ....  Hon skriver det många andra tänker men inte vågar skriva om .... Hon var nominerad i Blog Awards (De bästa bloggarna i Sverige) Jag kikar in på hennes sida nu och blir glad då jag ser att hon länkar till min sida, så gör riktiga bloggare:-) Jag har nog blivit en av dom (efter nästan exakt ett år....)

Kram&SovGott







Undici & Händiga män ...



Nu ska hämtas, fixa mat innan engelska läraren kommer klockan 16.30. Sedan väntas en förhoppningsvis rolig kväll på Undici!
Hittade ett roligt företag som finns på riktigt .....
Menar verkligen inget illa och vet inte var jag hittade den, men lite rolig var den :-) 



Vi hörs lite senare

Underkläder och gummistövlar ...


Hollywoodfruar kan gärna få stå på i bakgrunden, men jag kan inte säga att jag tycker det är bra och att sitta ner och titta konstant känns lite bortkastad tid:-) men som allt annat - alla tycker olika!
I dag är det som vi visste en regnig onsdag! Undra hur många gånger innan klockan 9 i varje hem det sägs ord som Fy, Trist väder, Kallt, Usch, Blä och barnen som tycker , vadå ??? Och dom har kanske lite rätt!? VI gör att de inte gillar lite droppar som kommer från himlen och sedan blir vi blöta och kalla för att vi inte klär oss rätt .... Så resultatet är: Rätt kläder och vädret spelar verkligen ingen roll !!!

Kanske vill man inte gå ut såhär precis .... men nu är det senaste vad gäller underkläder Hipstermodellen !!


Boxertrosan med ben uppfattas av många som för påklädd och osexig. Och stringtrosan, som var en storsäljare på 90-talet, är inte längre lika populär!
- Väldigt få trivs med att visa sig utan kläder i stringtrosor. Hipstern är däremot både figursmickrande och bekväm, säger Expressens moderedaktör Emma Danielsson.
Trenden att man vill ha underkläder som inte lämnar kanter på byxor och kjolar håller i sig. Och då har mellantinget hipstern blivit ett förstahands- alternativ. Så inga string längre utan nu gäller Hipstern.....!

Ok, då kör vi så, I dag med Gummistövlar, Hi Hi






Ses sen








tisdag 25 september 2012

Regn och Hollywood


Några fördelar med hösten tycker jag är ljus, filtarna som åker fram och lite serier att börja följa:-)  För inte kan man kolla på tv på sommaren.... heller inte tända ljus:-)

Ikväll ska jag se mitt första Svenska Hollywoodfruar som ALLA pratar om! Det känns som man inte hänger med när man inte vet hur den mindre smarta Gunilla Persson uppför sig!?

Nu börjar det verkligen bli kallt! (både ute och inne) brrrr. Ser ju inte ut att bli så fint väder i morgon.. och Julia har utflykt hela dagen stackarn!

 


09:00
Regn
 11°


12:00
Regn
 12°


15:00
Regn
 13°


18:00
Regn
 12°


OJ nu har det börjat !!





 













En mysig morgon!


Petra och jag träffades tidigt i morse.... och gick på ett mysigt "frukost mingel shopping". Frukosten bestod av mackor, mango smoothie, kaffe och annat mumsigt! Vi har bestämt att inte avslöja hur många vi åt var ... men det blev fler än en:-)!



Vi handlade inget mer än Handdukar .... nog för att skåpet är fullt och inte en enda handduk får plats mer men ändå blev det så:-) De var så fina och vi hade ju turen att få rabatt :-)




                                               Så här ser vår gäst-toa ut nu, vita och fina (några dagar...)



Vi fortsatte mot Stureplan och blev indragen på något "jippo" och blev sittande i deras vip-stolar och blev serverade lite champagne :-) utan alkohol, Hi Hi  Kändes som värsta arenan :-)



Nästan alla mina bästa vänner har jag haft länge! Jag tycker det blir svårare och svårare att "träffa" riktigt bra vänner! Men blir liksom "kräsen" genom åren och vet liksom vad man vill ha ....
Jag har kompisar sedan jag gick i 1:an. När jag flyttade till Stockholm för ca 15 år sedan träffade jag så klart några riktigt bra vänner! Men inte de senaste åren, förutom Petra. Vi e rätt lika på många sätt:-) ... Hon är lite halvgalen som jag :-)

Kraam så länge